Foam Roller & Foam Rolling

IMG_5392

Har märkt att foam rolling har blivit riktigt populärt nu. För mig är det bekant sedan länge, men har inte skaffat mig en riktigt foam roller förrän nu. Jag har tidigare använt mig av halv liters flaskor fyllda med vatten eller tennisbollar.

Vad är då foam rolling? Jo det är en myofascial teknik som du själv kan använda dig av hemma för att lugna överaktiva muskler. En simpel teknik som kan användas för många olika muskler. Det finns många olika videos på youtube med instruktioner för hur du ska göra, men kort sagt rullar du långsamt över muskler tills du hittar en öm punkt och håller där en stund. Jag lovar dig att du hittar de ömma punkterna, s.k. triggerpunkter, enkelt – speciellt om du börjar med det iliotibiala bandet (utsidan av låret). Det känns väldigt mycket kan jag tala om, och först tror man inte att det ens är möjligt. Det är en sån där ”skön-sjuk” känsla som lite väcker beroende, iallafall hos mig! Love it!Det finns även många olika sorters foam rollers, min har ‘mönster’ med vilket man kan ge triggerpunkterna lite extra.

Enkelt och effektivt samt rätt billigt sätt att själv utföra lite sportmassage för dina muskler. Jag köpte min på Sportia i Karis för 29,90€, men de hittas även på nätet på en rad olika sidor i olika färger och former. Någon annan som kärat ner sig i foam rolling?

På tal om fascior, så ska jag äntligen på kurs i december om just fascia release! Väntar ihjäl mig!

-S

Annonser

3 reaktioner på ”Foam Roller & Foam Rolling

Kommentera / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s