Sammanfattning av No Junk Food September

nojunkfoodsept
Så var det den officiella sista dagen av No Junk Food September och imorgon är det redan oktober! VART har dessa dagar flugit iväg? Hinner inte alls med, i den här takten blir det ju jul innan jag ens hinner förstå att det är höst riktigt på riktigt typ…
Men hur har då NJFS gått för mig då? Riktigt bra måste jag erkänna och över förväntningarna. Då jag antog Lottas utmaning var jag inte alls säker på att jag skulle klara av det, trodde faktiskt att jag skulle avbryta och frestas redan efter några dagar… Det visade sig att de första veckorna var de enklaste, och den sista kom att bli den svåraste (vilket även kan bero på tunga träningspass).
IMG_4516
Men idag kan jag stolt säga att jag klarat av 30 dagar utan godis, choklad, chips, pop corn, pommes frites, hamburgare, pizza, puddingar, juicer, saft, läsk, kex, kaka, bulla, piråger etc etc. Jag har alltså tagit kontroll över mitt sug, och inte tvärt om. Bara en vill något tillräckligt mycket så går det. Ibland har jag dock kännt mig lite ohövlig då jag tackat nej vid olika tillfällen.

Mitt råd till er som kanske vill prova på någon gång är att alltid storhandla ex på söndagar samt förbereda maträtter inför veckan. Förutom att du sparar pengar och tid undviker du även att behöva gå i butiken och förbi de otaliga hyllorna med godsaker.
IMG_4037
Ha inte några godsaker hemma utan handla iställer hälsosamma snacks så som grönsaker med dip. Jag brukade ibland blanda en liten del av dippen med kvarg iställer för gräddfil. Hur gott som helst, men nog unnade jag mig helt vanlig dip också.
snacks
Ha även frukter, bär och nötter hemma då suget eller tuggbegäret slår till. Smoothies är också en räddare i nöden.
blåbärs

Slutligen blev det hela som ett kostomlägg på något vis, jag åt hälsosammare och fick mera motivation till att ta tag i träningen. Har nu mera ett halvt års medlemsskap på gymmet. Och bäst av allt, jag har kännt mig såå mycket piggare och på bättre humör under dessa fyra veckor, det faktum att några små kilon också lämnat tha house väger inte upp till de tidigare nämnda. Men visst är det kul att kroppen känns lättare och mindre ballong-aktig!

Det här är absolut något jag ska göra igen. Samtidigt som det känns synd att avbryta en 30 dagars period utan junk food lär det nog smaka bra imorgon ändå. Har inte bestämt mig än för vad som ska va mitt ”cheat meal”. Sedan ska jag införa ‘godisdag’, på lördagar – och enbart lördagar! Hoppas innerligt träningsmotivationen är här för att stanna.

Vad tyckte ni om NJF September? Vad åt ni istället då suget slog till?

-S

Annonser

4 reaktioner på ”Sammanfattning av No Junk Food September

  1. Vad roligt att det gick så bra för dig! :)

    Svar: Tack så mycket, vad roligt att höra! :)

    Oj, är det sant? :D Jag tyckte att du såg lite bekant ut, men jag hade ingen aning om vem du var! Så jag var lite förvirrad efteråt :P Så tack för att du berättade det här, så slapp jag fundera på det och kan istället vara glad för att du hälsade! :D Kram!

    • Ja det känns skönt att det gick bra och att en inte helt är en slav för sitt begär ;)

      haha jassåå :D Jag var inte helt säker på om du kände igen mig men eftersom vi fått ögonkontakt tänkte jag att jag skulle hälsa ändå :D men nu vet du att det va jag iaf :D

Kommentera / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s