Nya tider

På fredagen skedde det som sagt en hel del som medfört förändringar i min tillvaro. Då detta inlägg publiceras är jag nämligen på jobb, och dessutom väntar på antingen mail eller samtal gällande en annan arbetsintervju. En helt ny tjänst med fastanställning står alltså på spel. Jag tror tjänsten kan vara väldigt utmanande men även utvecklande med möjlighet att specialisera sig bl.a. inom barnfysioterapi. Men om inte annat så har jag ett fyra månaders vikariat var jag även jobbade förra sommaren här i Helsingfors. Det är även en utmaning i sig att vara enda fysioterapeuten på plats samt enda svenskspråkiga. Lite nervös över telefonsamtal med tillhörande utredningar och dylikt…

Dessutom skall jag gå en av SOMTYs kurser med start i mars. Kursen behandlar ryggens och nackens manuella undersöktning samt behandling och är ett måste om jag någon gång vill söka in till OMT utbildningen. Kursen är uppdelade i tre delar med närstudier under tre dagar i mars, april och maj. Kommer lära mig så sjukt mycket, men det kommer även att vara väldigt intensivt. Med tanke på att kursen även går på finska har jag en hel del förberedelser att göra, bl.a. med förhandsmaterialet.

Jag har även börjat läsa böcker om barns utveckling samt avvikelser inom utvecklingen. Det är väldigt intressant, och jag tror att pediatrisk fysioterapi kan vara något för mig. Jag trivs väldigt bra med barn, och tydligen har jag även ett sätt att vara på som får barn att ty sig till mig. Det är ju en viktig egenskap. Som exempel kan ges då jag under min neuropraktik skulle möta en kille med grav utvecklingsstörning och min handledare sade att jag inte skulle bli förvånad om han inte låter mig röra honom över huvudtaget. Hon var väldigt förvånad då han lät mig göra vad jag ville och testa olika saker utan en enda protest. Jag trivs bra med barn, och jag beundrar verkligen barnfysioterapeuter! Tänk vilken skillnad de gör för sina små klienter och deras familjer! Tänk att vara den personen som lärt ett barn att gå!?


En hel del utmaningar är på kommande, men jag kommer göra mitt ytterste för att göra det bästa av situationen och peppa mig själv att inte ge upp! Mycket mycket ansvar kommer vila på mina axlar hur det än går…

Det kanske kommer upp något annat tidsinställt inlägg under dagen! Annars hörs vi ikväll! Ha en riktigt fin start på dagen!

-S

Annonser

En reaktion på ”Nya tider

Kommentera / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s