Lucia erfarenheter

Första gången jag var med i ett Lucia tåg måste ha varit i det första lekiset jag gick i. Jag blev inte vald till Lucia, inte heller stjärngosse eller tomte, utan konstigt nog till en ängel! Jag var den enda ängeln i tåget, och visste inte om jag skulle vara stolt eller lite skamsen? Hursomhelst kände jag mig hemskt fin i min vita skrud och vita vingar som pryddes av silverband och glitter. Dessutom hade mamma flätat mitt långa blonda hår, så det var alldeles lockigt och glittrade sådär fint bland alla ljust och silverband. Vi skulle sprida glädje på åldringshem vill jag minnas, och det var hemskt pirrigt. Jag minns ännu hur en tant sade till en annan titta på ängeln, då vi skulle gå ner för trapporna från scenen då vi uppträtt klart. Jag vet än idag inte om det var för att jag var en så söt ängel utan dess like, eller om det var för att jag hade min skrud sådär pinsamt innanför strumpbyxorna eller om jag hade nåt i ansiktet…

Min andra erfarenhet av Lucia tåg var nog i dagis, då det började nalkas julfest för föräldrar och syskon. Lucia, tomtar, pepparkakor,  julkrubban och Jesus, ja hela köret skulle med. Jag minns hur vi satt i en ring, och vi skulle markera på den roll vi ville spela. Jag ville så gärna så gärna få vara Lucia. Till saken hör att jag var väldigt blyg på den tiden, speciellt i situationer då jag inte kände alla så bra. Äntligen blev det dags för att se vem alla som ville bli Lucia. Det pirrade så väldigt i magen, och det här var kanske en av de första gångerna jag vågade stå upp för mig själv. Jag vågade! Jag vågade markera! Naturligtvis var det rätt så många små tjejer som ville bli Lucia, och såklart blev jag bara tärna den här gången. Besviken var jag, men glad att jag inte behövde hålla reda på några vingar den här gången men främst nöjd över att jag vågade.

Efter detta bestämde jag mig för att jag visst duger som Lucia, och tvingade min lillebror vara stjärngosse eller tomte och så körde vi hela Lucia köret för mamma och pappa några år. Det kändes väldigt bra, och jag blev glad över att se deras förstjusning.

-S

Annonser

Kommentera / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s