Att inte vara tillräckligt bra!?

Igår välkomnade Finland oss med regn, kalla vindar och en mycket grå himmel! Personen som kom på ordspråket Home Sweet Home, måste helt klart ha bott i paradise!

Jag har under en längre tid funderat över om jag var dum som inte ansökte till inredningsarkitetk vid skolan Metropolia!!? Imorgon skall jag inleda mitt tredje år som fysioterapistuderande, och jag måste nog erkänna att jag aldrig haft såhär stor ågest över att börja skolan.

Detta kan delvis bero på att vi verkligen inte har några trevliga kurser på kommande, men mest kanske det beror på att jag så gärna så gärna skulle vilja förverkliga min andra och kanske största dröm, Inredningsarkitekt!

Största delen av morgonen surfade jag runt på olika skolors hemsidor för att läsa mer om vad som krävdes för att bli antagen samt för att få en bättre bild av vad inträdesförhören och förhanduppgifterna går ut på.

Jag har säkert kollat igenom största delen av skolorna i Norden, och jag konstaterade med tårarna i ögonen att jag högst antagligen inte är tillräckligt bra för någon av skolorna! Ett slag rakt i ansiktet… Det står typ såhär: Du är jätte välkommen att ansöka fastän du högst antagligen inte blir intagen, sök flere gånger också om du vill. Vi antar kanske, möjligtvis 14st.

Men jag VILL ju!? Så himla mycket!! Tänk nu att få planera, fundera, bli galen av alla möjligheter, knåpa och peta, göra någon nöjd, JA inreda!

Dock tror jag det smartaste beslutet ändå är att avsluta mina fysioterapi studier innan jag börjar jaga den andra drömmen på allvar! Eller??

-S

 

7 reaktioner på ”Att inte vara tillräckligt bra!?

 1. En annan väg kan vara någon slags läroavtal med en byrå eller t.om att arbeta en tid gratis, bara för att få erfarenhet och en fot i dörren.

 2. Tror absolut att det smartaste beslutet är att avsluta dina fysioterapeutstudier först, precis som du själv tror. Särskilt eftersom du kämpat på så länge redan och det skulle vara litet synd att kasta bort allt det ”kämpet” genom att lämna det på hälft.
  Sedan verkar du ju vara väldigt ambitiös och duktig och vilja ha höga vitsord, och det är ju verkligen en jätteprestation då man har dyslexi (har själv erfarenhet). Där kan du ju ta ned litet på de höga kraven på dej själv och kanske ibland också nöja dej med något lägre vitsord :) Du är nog bra som du är ändå!
  Om man ser på det ur den synvinkeln, hur lätt det är att sedan få jobb efter examen, så tror jag faktiskt att det är mycket lättare att få jobb som fysioterapeut än som inredningsarkitekt. Sådana som kan svenska skriker vi efter åtminstone här i Österbotten och säkert i Ekenästrakten också :)
  Mitt tips är att också jobba som fysioterapeut ett par år efter avklarade studier för att låta kunskaperna smälta in ordentligt, eftersom det ändå är i arbetslivet man lär sej bäst vad yrket går ut på. Då är det lättare att sen veta hur man trivs och om man sen eventuellt ännu vill utbilda sej inom inredning eller något annat. Du har ju hela livet framför dej, men EN avslutad examen är nog alltid bäst att skaffa sej först :)
  Lycka till och förlåt för att mitt inlägg blev litet långt!

  • Tack för din kommentar! =) Tycker det är jätte roligt då folk kommenterar, och långt! Mycket välkommet och uppskattat!
   Jag skall nog slutföra mina studier, har kommit såpass långt nu och jag tycker ju det är intressant. Dessutom har jag planer och visioner på vad jag vill specialisera mig på! First things first heter det väl! Men inredning kommer nog alltid att finnas kvar som en hobby eller dröm. Så kanske det en dag blir nåt av det med, har ju som du säger hela livet framför mig än!
   Tack för dina råd och peppandet! Allt löser sig nog, om man ger det tid!

 3. Ping: Vad vill jag? « Silje Therese

Kommentera / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s